Logga inLogga in


   
 
 
 
 
 
 
 

Artiklar och nyheter från hälsan och välmåendets värld!

 

Relaterade artiklar

1

Råd för viktökning


I dagens samhälle fokuseras det mest på det ökade problemet med övervikt. »  Läs mer

2

Råd för viktminskning


De flesta människor har nog redan hört att hälsosam mat och träning är av största vikt om Du vill... »  Läs mer


Bagdelen er en fordel

Viktförändring

Skriven av:
Seeek4fitness.net

Man har længe vidst, at mennesker med forholdsvis meget fedt placeret omkring maveregionen – populært kaldet æbleform – har en højere risiko for at få hjertesygdomme og diabetes end mennesker med samme mængde fedt, placeret på hofteregionen (lår og bagdel).

I et studie, publiceret i Cell Metabolism undersøger forskere fra Harvard Medical School og Joslin Diabetes Center, hvorvidt dette skyldes placeringen af fedet (omkring organerne vs. under huden) eller hvorvidt der er en fysiologisk forskelpå de to typer af fedt. Forskerne transplanterede subcutant fedt (det fedt, der sidder lige under huden), dybt ind i maven på mus. Musene havde efter et par uger reduceret deres vægt og deres fedtceller var blevet mindre, selvom de fik samme kost som før forsøgets start.

Forskerne mener således, at det subcutane fedt kan have en gavnlig indvirkning på metabolismen(stofskiftet) ved at øge følsomheden for insulin.

Dataene viser at fedt, der sidder under huden i sig selv er forskelligt fra den type fedt, der er placeret omkring organerne. Forskerne mener, at det subcutane fedt producerer visse stoffer, der har en indvirkning på kroppens glukoseomsætning. Der arbejder nu på at finde frem til hvad det er i fedtet, der har denne virkning.

Kilde: Cell Metabolism

« Bakåt...
 
 
 
 
Fitness Directory | Indoor cycling | Fitness & exercise group | ABC of fitness | Find Exercise Friends | fitness, training, exercise | Fitness linked words | ExerciseOrganizer.com
Top Sites Fitness